Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka z niespodziankąPrzygotowanie piersi z kurczaka:

Piersi z kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy.W każdej piersi nacinamy nożem"kieszonki" uważając by nie przeciąć brzegów i spodu.
Przygotowanie panierki:

Do osobnych naczyń przekładamy bułkę tartą,mąkę pszenną i jajka roztrzepane z przyprawą do mięsa, czosnkiem granulowanym i solą do smaku.
Panierowane mięsa:

Każdą naciętą pierś kurczaka obtaczamy najpierw w mące,potem w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej.
Przygotowanie nadzienia do mięsa:

Plasterek sera żółtego i szynki konserwowej układamy na przemiennie jeden na drugim. Następnie kroimy je na paski ok. 1 cm.
Pokrojone paseczki sera żółtego i szynki konserwowej wkładamy w nacięcia (kieszonki)w mięsie.
Przygotowanie ziemniaków :

Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do miski i mieszamy z olejem i przyprawami.
Przygotowanie mięsa do pieczenia:

Przygotowane ziemniaki wykładamy na brytfanę wyłożoną papierem do pieczenia.
Śmietanę kwaśną mieszamy z pieprzem i solą do smaku. Ser mozzarella ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Na przygotowane mięso na nadzienie w "kieszonce"
dajemy po odrobinie śmietany po czym posypujemy ją serem mozzarella.
Pieczenie mięsa:

Przygotowaną brytfanę z mięsem i ziemniakami wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok 190 stopni i pieczemy ok 40-50 min. aż ziemniaki i mięso ładnie się zrumieni i zmięknie.
Porcje mięsa pieczonego z ziemniakami nakładamy na talerze z dodatkiem przygotowanej sałatki.
Przygotowanie sałatki:

Mieszankę sałat przekładamy do miski. Mieszamy z sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy. Następnie przekrawamy na pół i mieszamy dokładnie z przygotowaną sałatką.