Sposób przygotowania:
Spaghetti z brokułemI
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
2. Mięso myję, osuszam, kroję w kostkę. Mięso doprawiam przyprawą Gyros i smażę na rozgrzanym oleju.
II
3. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na drugiej patelni na rozgrzanym oleju.
4. Do warzyw dodaję umyte pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę 5 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
5. Następnie dodaję umytego, pokrojonego na mniejsze różyczki brokuł.
III
6. Pod sam koniec smażenia dodaję serek topiony, wlewam mleko, wsypuję gałkę muszkatołową, paprykę ostrą, smażę do chwili rozpuszczenia się serka.
IV
7. Na dnie naczynia żaroodpornego układam makaron, następnie mięso z warzywami i posypuję serem parmezan.
V
8. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
9. Gotowe.
10. Smacznego.