Sposób przygotowania:
Kotlety ze schabu z gruszkami i sosem
Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą oraz pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Następnie obsmażyć kotlety z obu stron. Wlać do kotletów 250 ml białego wytrawnego wina.
Dusić do miękkości.
Gruszki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Gruszki włożyć na rozgrzane masło stroną przekrojoną. Smażyć ok 15 minut.
Miękkie kotlety wyłożyć, do powstałego płynu wlać 150 ml śmietanki, dodać pokruszony ser brie.
Mieszać do rozpuszczenia sera. Dodać 2-3 szczypty ziół prowansalskich.
Kotlety podać z gruszkami i sosem.
Następnie obsmażyć kotlety z obu stron. Wlać do kotletów 250 ml białego wytrawnego wina.
Dusić do miękkości.
Gruszki umyć, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne. Gruszki włożyć na rozgrzane masło stroną przekrojoną. Smażyć ok 15 minut.
Miękkie kotlety wyłożyć, do powstałego płynu wlać 150 ml śmietanki, dodać pokruszony ser brie.
Mieszać do rozpuszczenia sera. Dodać 2-3 szczypty ziół prowansalskich.
Kotlety podać z gruszkami i sosem.