Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Mielone kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zdrowa i smaczna alternatywa kotletów mielonych przyrządzanych z mięsa. Smakują rewelacyjnie. Polecam.

Mielone kotlety rybne

Składniki:

Mielone kotlety rybne

 

  • 500g filetów z dorsza (lub innej ryby)
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (polecam wędzoną)
  • koperek, natka pietruszki
  • sól, pieprz (dodałam cytrynowy)

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety rybne
Rybę pokroić w kawałki i zmielić (za pomocą maszynki do mięsa) wraz z obraną cebulą, czosnkiem oraz odciśniętą z mleka bułką. Do masy dodać jajko, przyprawy, zioła i całość dokładnie wyrobić. Uformowane kotlety obtoczyć z bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Olej powinien być dobrze rozgrzany.