Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Paluszki rybne smażone w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Paluszki rybne smażone w cieście to świetny pomysł na obiad dla naszych małych niejadków - paluszki znikną z talerze w minutę!

Paluszki rybne smażone w cieście

Składniki:

Paluszki rybne smażone w cieście

 

  • 4 filety z ryby
  • 1 jajko
  • mąka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml wody
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne smażone w cieście
Filety rybne delikatnie oprószyć przyprawami i pokroić w niewielkie paseczki. Odstawić na 30 minut do lodówki, aby naszły przyprawami.

Jajko wbić do miseczki, dodać wodę i tyle mąki, aby wszystko gęste ciasto. Wymieszać. Dodać proszek do pieczenia i wymieszać ponownie.

W cieście zanurzyć paluszki rybne i usmażyć je na mocno rozgrzanym oleju.  

Tagi:

ryba dorsz