Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Smażone kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kotlety rybne są bardzo smacznym pomysłem na obiad. U mnie najszybciej znikają z usmażonymi frytkami.

Smażone kotlety rybne

Składniki:

Smażone kotlety rybne

 

  • 40 dkg filetów z dowolnej ryby
  • 1 jajko
  • 1 kajzerka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Smażone kotlety rybne
Rybę, jeśli jest zamrożona, rozmrozić. Namoczoną kajzerkę odcisnąć i razem z umytą rybą, cebulą i czosnkiem zmielić w maszynce do mielenia mięsa. 
Dodać jajko oraz do smaku przyprawy. Wyrobić jednolitą masę. Uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. 

Podawać np. z frytkami. 

Tagi:

ryba danie