renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie z sezonowych warzyw wykorzystujące mięso z rosołu. Smacznie i zdrowo, polecam na obiad w letni wakacyjny dzień.

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami

Etap 1

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami
Mieso gotowane z rosołu posiekać, cebulę i papryczkę też.

Mięso posiekać, papryczkę chili i cebulkę również.

Etap 2

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami
Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z warzywami.

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć przez kilka minut mięso z cebulą i chili.

Etap 3

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami
Następnie dodać pokrojone pomidory i zioła.

Następnie dodać pokrojone pomidory i zioła prowansalskie, dusić przez ok 5-8 minut.

Etap 4

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami
Następnie wymieszać z posiekaną natką selera.

Na koniec wymieszać z posiekana natkę selera i nadziewać papryki.

Etap 5

Papryka faszerowana mięsem z pomidorami
Papryki zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 20 minut.

Nadziewane papryki ułożyć w naczyniu do zapiekania, na każdej położyć plaster sera, podlać wodą lekko osolona i zapiec w 180 stopniach przez 20 minut.