Sposób przygotowania:
Kotlety rybne w kwaśnej galarecie
Na oleju podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę .Dodać paprykę pokrojona w paseczki i chwilę podsmażać. Przełożyć do garnka .Zalać wodą .Dodać ocet, kostkę bulionową , szczyptę pieprzu i cukru. Gotować 5 minut. Żelatynę namoczyć w ¼ szklanki wody , a potem rozpuścić w zalewie. Kotlety ułożyć w miseczce ( lub słoiku )- można je przekroić na pół wzdłuż .Zalać zalewą , posypać pokrojoną natką pietruszki. Zostawić do wystygnięcia , a potem wstawić do lodówki . Zostawić na 12 godzin .
Jeśli zalewamy kotlety w słoiku na potem , to zamknąć słoik .Wekować 15 minut. Zostawić i następnego dnia powtórzyć wekowanie następnego dnia .Trzymać w lodówce
Jeśli zalewamy kotlety w słoiku na potem , to zamknąć słoik .Wekować 15 minut. Zostawić i następnego dnia powtórzyć wekowanie następnego dnia .Trzymać w lodówce
yola