Sposób przygotowania:
Kotlety rybne z kalafiorem i brokułem
Bułkę namoczyć w ciepłym bulionie, po ostudzeniu dokładnie odcisnąć. Rybę rozmrozić, umyć i osuszyć. Zmiksować rozdrabniaczem i przełożyć do miski. Kalafiora oraz brokuła ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i ostudzić, po czym zmiksować rozdrabniaczem lub blenderem. Połączyć z rybą, odciśniętą bułką, jajami, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Dodać 2 łyżki bułki tartej i wymieszać. Do naczynia, w którym jest wysypana bułka tarta do obtoczenia, kładziemy łyżką masę, przysypujemy ją lekko bułką i lepimy nieduże kotlety - to jest mój sprawdzony sposób na delikatną masę na kotlety. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron, do zrumienienia. Przy przewracaniu kotletów na drugą stronę podczas smażenia, warto sobie pomóc dwoma widelcami. Podajemy na ciepło.
przejs
Sarenka
Dzięki!
meliana
Netka
evita0007
p.s
śliczna twoja córcia sarenko,ma piękne włosy :-)
Sarenka
Dziękuję :) Córcia trochę już urosła, a ja uwielbiam zdjęcia kiedy była malutka.
evita0007
No tak dzieciaki rosną jak na drożdżach,ale kiedyś była na zdjęciu z pieknym kotkiem,wyobraż sobie że ukradłam to zdjęcie żeby pokazać mojej córci jakie macie piękne kociątko :)
p.s.
moja od piatku leży znowu plackiem :(
Sarenka
Współczuję. Teraz tyle dzieciaczków pociąga nosem i kaszle. Córcia pewnie swoje odleży i znowu będzie rozpieszczać kociaczka :) Zdrówka Malej życzę.
evita0007
Dziękuję Sarenko :-)