Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotlety schabowe w ziołach i panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na niedzielny obiad w sam raz.

Kotlety schabowe w ziołach i panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety schabowe w ziołach i panierce

 

  • 1 kg schab,
  • 1 sztuka cebula,
  • do smaku Sól,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki ocet winny,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 3 sztuki jajka,
  • 1,5 szklanki bułka tarta,
  • tłuszcz do smażenia,
  • przyprawa do mięsa wieprzowego Prymat,
  • 5-6 sztuk ziarna jałowca,
  • 2 łyżki dowolne zioła suszone

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w ziołach i panierce
Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu, połączyć z posiekaną cebulką, oliwą, octem winnym i ziołami. Schab pokroić na porcje i polać marynatą. Odstawić na około 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie porcje mięsa oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem. Panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Kotlety schabowe w ziołach i panierce
Kotlety schabowe w ziołach i panierce