Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z papryką i dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety schabowe zapiekane z papryką, dynią i żółtym serem są rewelacyjne i bardzo efektownie wyglądają.

Kotlety schabowe z papryką i dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z papryką i dynią

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z papryką i dynią
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie wsypać posiekany w krążki por i startą na tarce o dużych oczkach dynię bez skóry i nasion, poddusić. Doprawić do smaku przyprawą jarzynka i pieprzem. Mięso zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach z dodatkiem przyprawy jarzynka i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, wyjąć i ułożyć na blaszce. Na każdy kotlet ułożyć porcję farszu, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Kotlety schabowe z papryką i dynią
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną paprykę
Kotlety schabowe z papryką i dynią
Następnie dodaać pokrojony por i startą dynię podsmażyć
Kotlety schabowe z papryką i dynią
Usmażone kotlety ułożyć na przygotowanej blaszce
Kotlety schabowe z papryką i dynią
Ułożyćporcję farszu i posypać żółtym serem zapiec