Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z boczniakami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety schabowe z boczniakami i serem to świetny pomysł na schabowego w innym wydaniu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Kotlety schabowe z boczniakami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z boczniakami i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę razem z pokrojonymi boczniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Umyte mięso osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą jarzynka i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Gdy kotlety są rumiane z jednej strony, obrócić, ułożyć porcję farszu, posypać żółtym serem, przykryć i dosmażyć drugą stronę kotleta.
Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Umyte mięso oprószyć solą i pieprzem natrzeć zmiażdżonym czosnkiem
Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Na rozgrzanym maśle podsmażyb cebulę z grzybami
Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Na usmażone z jednej strony kotlety ułożyć porcję grzybów
Kotlety schabowe z boczniakami i serem
Posypać żółtym serem przykryć i dosmażyć