Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe po kowalsku
Schab lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Obtaczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, lekko podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry, podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż będzie szklista. Ser żółty ścieramy na tarce.
Kotlety układamy na blasze, na każdym kotlecie układamy porcję podsmażonej cebuli i pieczarek, wierzch posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 10-15 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry, podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż będzie szklista. Ser żółty ścieramy na tarce.
Kotlety układamy na blasze, na każdym kotlecie układamy porcję podsmażonej cebuli i pieczarek, wierzch posypujemy serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 10-15 minut.