Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Na łyżce masła podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę, wymieszać z fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Jajko wymieszać z jogurtem. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć warstwę papryki z fasolką, posypać żółtym serem i ziarnami słonecznika.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Jajko wymieszać z jogurtem. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć warstwę papryki z fasolką, posypać żółtym serem i ziarnami słonecznika.
Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.