Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe zapiekane z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety schabowe zapiekane z papryką, pod kołderką z żółtego sera są oryginalne i wyśmienicie smakują.

Kotlety schabowe zapiekane z papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety schabowe zapiekane z papryką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Na łyżce masła podsmażyć pokrojoną cebulę i paprykę, wymieszać z fasolką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem.

Jajko wymieszać z jogurtem. Mięso obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć warstwę papryki z fasolką, posypać żółtym serem i ziarnami słonecznika.

Wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę i cebulę.
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami.
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Panierować w mące, jajku, bułce tartej i rumienić na rozgrzanej oliwie.
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, włożyć porcję papryki z fasolką.
Kotlety schabowe zapiekane z papryką
Posypać żółtym serem i ziarnami słonecznika, zapiec.