Sposób przygotowania:
Schabowe z karkówki pod szpinakowo serową poduchą
1. Karkówkę pociąć na kotlety,opłukać ,rozbić tłuczkiem ,natrzeć solą i pieprzem. Jajka rozbełtać dodać przyprawy do mięsa ,przeciśniętego przez praskę czosnku szczyptę ziół prowansalskich wymieszać , do marynaty włozyc kotlety nakryć ściereczką i wstawić kotlety do lodówki na 2 -3 godziny.
2. Po tym czasie wyjąc , obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką , smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
3. Seler naciowy blindujemy.
4. Rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak włożyć na gorący olej podsmażyć dodać blindowany seler ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,odrobiną przyprawy uniwersalnej doprawiam pieprzem i solą. Na samym końcu wbijam rozbełtane jajko mieszam i zdejmuje z ognia.
5. Schabowe układam na dużej patelni ,nakładam farsz i przykrywam plasterkiem sera żółtego.
6. Zapiekam pod przykryciem do czasu rozpuszczenia sera. Schabowe można również zapiekać w piekarniku.
2. Po tym czasie wyjąc , obtoczyć w tartej bułce wymieszanej z mąką , smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.
3. Seler naciowy blindujemy.
4. Rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody szpinak włożyć na gorący olej podsmażyć dodać blindowany seler ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,odrobiną przyprawy uniwersalnej doprawiam pieprzem i solą. Na samym końcu wbijam rozbełtane jajko mieszam i zdejmuje z ognia.
5. Schabowe układam na dużej patelni ,nakładam farsz i przykrywam plasterkiem sera żółtego.
6. Zapiekam pod przykryciem do czasu rozpuszczenia sera. Schabowe można również zapiekać w piekarniku.
gosia56
gusia1000