Sposób przygotowania:
Kotlety sojowe z papryką
Soję należy umieścić w garnku i zalać wodą, tak aby ją przykryła. Do garnka dodać rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, curry, paprykę mieloną, majeranek i całość gotować tak długo, aż soja będzie miękka. Następnie soję należy odcedzić z nadmiaru wody i ostudzić. Potem posiekać soję dość drobno. Czerwoną paprykę należy umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kotkę. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i usmażyć do miękkości na patelni z odrobiną oleju. W dużym naczyniu wymieszać ze sobą soję, paprykę, ostudzoną cebulę, szczypiorek, koperek, mozarellę i trzy łyżki bułki tartej. Całość do prawić do smaku solą i pieprzem. Z gotowej masy formować kotlety a la mielone, obtoczyć je w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na patelni z olejem.