Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kotlety warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe kotlety warzywne, są alternatywą dla osób nie lubiących mięsa. Delikatne, ale i bardzo pożywne. Przygotowanie ich zajmuje chwilę.

Kotlety warzywne

Składniki:

Kotlety warzywne

 

  • 25 dag twarogu
  • 3 średnie marchewki
  • 2 małe pietruszki
  • 1/2 dużego selera
  • natka pietruszki
  • 2 jajka
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz ziołowy
  • bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety warzywne
Marchewki, pietruszki i selera ścieramy na tarce na drobne paseczki. Natkę pietruszki bardzo drobno siekamy. Do dużej miski dodajemy twaróg i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy. Do masy wbijamy 2 jajka, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem ziołowym. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. W tym czasie formuje nieduże kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy do zarumienienia. Podajemy same, albo jako dodatek do ziemniaków i surówki

Tagi:

jajko tarta jajka