Sposób przygotowania:
Wytrawne kotleciki z kaszy jaglanejETAP 1:
Kaszę uprażyć w garnku , około 2-3 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać wrzątkiem. Ponownie przełożyć do garnka, zalać wodą i doprawić solą. Zagotować.
Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować do wchłonięcia płynów i miękkości. Zdjąć z ognia, przełożyć na sito i ostudzić.
Gotową kaszę przełożyć do miski. Sprawioną marchewkę i cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z kaszą.
ETAP 2:
Pomidory drobniutko pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Koperek drobno pokroić, dodać do miski razem z przyprawami.
ETAP 3:
Dodać jajko i bułkę i wymieszać całość. Ciasto nakładać łyżką na lekko natłuszczoną patelnię i smażyć na rumiano z obu stron.
Smacznego!