Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszą jaglaną
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu studzimy. Cebulę kroimy w kostkę marchewkę ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy cebulę i marchewkę podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.
Do kaszy dodajemy zimną marchewkę z cebulą ,koperek zielony wbijamy jajko doprawiamy pieprzem ,solą i dodajemy przyprawę do grilla. Wbijamy jajko ,wsypujemy kaszę i bułkę tartą wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety najlepiej odstawić na około 30 minut do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej smażymy kotlety na złoto z dwóch stron. Kotlety podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!
Do kaszy dodajemy zimną marchewkę z cebulą ,koperek zielony wbijamy jajko doprawiamy pieprzem ,solą i dodajemy przyprawę do grilla. Wbijamy jajko ,wsypujemy kaszę i bułkę tartą wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety najlepiej odstawić na około 30 minut do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej smażymy kotlety na złoto z dwóch stron. Kotlety podajemy na ciepło do obiadu albo na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!
gusia1000