Soczyste burgery z buraka

  • redakcja
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Soczyste burgery z buraka

Wyobraź sobie burgera, w którym dokonujesz pewnej zmiany: mięso zastępujesz... burakiem! Nie dowierzasz? W takim razie przygotuj go razem z nami!

Składniki:

Soczyste burgery z buraka

 

Sposób przygotowania:

Soczyste burgery z buraka
Buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubym oczku. Dodaj kuskus, jajko, mąkę kukurydzianą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem - całość dobrze wymieszaj.

Uformuj kotlety i usmaż je na średnio rozgrzanym oleju. Bułki przekrój na pół i zagrzej (w piekarniku lub opiekaczu - jak wolisz).

Na połówki bułek wyłóż plaster sera (polecamy MSM Mońki), na niego gorącego buraczanego burgera, przykryj go kolejnym plasterkiem sera, a na wierzch wyłóż miks sałat.

Tak przygotowane burgery możesz serwować z dowolnym sosem: klasycznym pomidorowym lub majonezowym, a nawet tatarskim. My zdecydowanie polecamy podać go z... chrzanem!

Tagi:

fast food