Sposób przygotowania:
Soczyste burgery z buraka
Buraki obierz i zetrzyj na tarce o grubym oczku. Dodaj kuskus, jajko, mąkę kukurydzianą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem - całość dobrze wymieszaj.
Uformuj kotlety i usmaż je na średnio rozgrzanym oleju. Bułki przekrój na pół i zagrzej (w piekarniku lub opiekaczu - jak wolisz).
Na połówki bułek wyłóż plaster sera (polecamy MSM Mońki), na niego gorącego buraczanego burgera, przykryj go kolejnym plasterkiem sera, a na wierzch wyłóż miks sałat.
Tak przygotowane burgery możesz serwować z dowolnym sosem: klasycznym pomidorowym lub majonezowym, a nawet tatarskim. My zdecydowanie polecamy podać go z... chrzanem!
Uformuj kotlety i usmaż je na średnio rozgrzanym oleju. Bułki przekrój na pół i zagrzej (w piekarniku lub opiekaczu - jak wolisz).
Na połówki bułek wyłóż plaster sera (polecamy MSM Mońki), na niego gorącego buraczanego burgera, przykryj go kolejnym plasterkiem sera, a na wierzch wyłóż miks sałat.
Tak przygotowane burgery możesz serwować z dowolnym sosem: klasycznym pomidorowym lub majonezowym, a nawet tatarskim. My zdecydowanie polecamy podać go z... chrzanem!