WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 611]

Kotlety wieprzowe do hamburgerów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe hamburgery z własnoręcznie zrobionymi kotletami wieprzowymi dużą ilością warzyw, serem i sosami.

Kotlety wieprzowe do hamburgerów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety wieprzowe do hamburgerów

 

  • ok. 400g mięsa wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • szczypta papryki ostrej w proszku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe do hamburgerów

ETAP 1:

Mięso zmielić. Dodać pokrojoną w drobniutką kosteczkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wbić jajko, wsypać bułkę tartą. Dodać sól, pieprz, ostrą paprykę, sos sojowy i musztardę. Mięso dokładnie wyrobić ręką na jednolitą masę.

Z mięsa formować płaskie kotlety o grubości ok. 1-1,5 cm i średnicy takiej jak bułki do hamburgerów.

Kotlety panierować w mące i smażyć na oleju.

Kotlety wieprzowe do hamburgerów
Domowe kotlety wieprzowe do domowych hamburgerów
Kotlety wieprzowe do hamburgerów
Domowe kotlety wieprzowe do domowych hamburgerów
Kotlety wieprzowe do hamburgerów
Domowe kotlety wieprzowe do domowych hamburgerów