Sposób przygotowania:
Hamburger domowy
Mięso mielone przekładamy do miski. Jedną cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Wrzucamy ją do miski z mięsem i dosypujemy bułkę tartą, sól, pieprz ziołowy i czosnek granulowany. Bardzo dokładnie mieszamy i formujemy z masy mięsnej okrągłe kotlety wielkości bułki. Kładziemy je na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z obu stron. Pomidora kroimy w plastry. Ogórka i cebulę również kroimy w plastry. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Każdą bułkę przekrajamy na pół i kładziemy na rozgrzanej, suchej patelni. Lekko zarumieniamy z każdej strony. Spód bułki smarujemy ketchupem, kładziemy sałatę, kotlet, ser, plastry ogórka, plaster pomidora i cebulę. Wierzchnią część bułki smarujemy od wewnętrznej strony ketchupem i przykrywamy hamburgera.
karola25
Dinah
izek
izek