Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
1. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie wygrabiam masę. Z masy formuję okrągłe, spłaszczone kotlety. Kotlety smażę na patelni grillowej wysmarowanej olejem na rumiano z dwóch stron.
2. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pomidory i ogórki konserwowe kroję w plasterki.
3. Bułki przekrawam na pół. Majonez mieszam z keczupem. Sosem smaruję bułki od strony wewnętrznej. Na spód bułki kładę kolejno listek sałaty, cebulę czerwoną, usmażonego kotleta, ogórka, pomidora i listek sałaty. Całość polewam pozostałym sosem i przykrywam wierzchem bułki.
2. Cebulę kroję w piórka, solę i odstawiam na 10 minut, aby zmiękła. Pomidory i ogórki konserwowe kroję w plasterki.
3. Bułki przekrawam na pół. Majonez mieszam z keczupem. Sosem smaruję bułki od strony wewnętrznej. Na spód bułki kładę kolejno listek sałaty, cebulę czerwoną, usmażonego kotleta, ogórka, pomidora i listek sałaty. Całość polewam pozostałym sosem i przykrywam wierzchem bułki.
Magdalena88
niezły kąsek