jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Omlet warzywno - rybny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taki omlet to odmiana na śniadanie lub kolację. Jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny, polecam :)

Omlet warzywno - rybny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet warzywno - rybny

 

Sposób przygotowania:

Omlet warzywno - rybny
Jajka wybić do kubka osobno aby sprawdzić jajka i przelać do większej miseczki. Roztrzepać trzepaczką z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. Masę jajeczną wlać na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym i smażyć na małym ogniu przewracając drugą stronę delikatnie.

Warzywa umyć i pokroić : paprykę w paseczki a pomidorki na plasterki lub ósemki, łososia małe kawałki. Wszystkie składniki ułożyć na usmażonym omlecie, posypać szczypiorkiem i dowolnymi kiełkami.

Podawać ciepły zaraz po przygotowaniu. Smacznego :)
Omlet warzywno - rybny
Wybić jajka osobno każde do kubka i później przelać do miseczki większej
Omlet warzywno - rybny
Zoztrzepać trzepaczką z doadatkiem soli mleka i pieprzu
Omlet warzywno - rybny
Zozmieszaną masę jajeczną wlać na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym i smayć z obu stron
Omlet warzywno - rybny
Włożyć pokrojoną paprykę,pomidora, łososia i kiełki

Tagi:

omlet danie