WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Szynka w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szynka w kawałkach marynowana w przyprawach, duszona w sosie z cebulą, marchewką i grzybami mrożonymi.

Szynka w sosie grzybowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Szynka w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie grzybowym

ETAP 1:

Szynkę pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny i wymieszać z kilkoma łyżkami oleju. Przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie obsmażyć na patelni.

Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka. Dodać mrożone grzyby i selera. Przełożyć obsmażone mięso. Na patelni po mięsie zeszklić posiekaną cebulę i przełożyć do garnka. Wlać tyle wody aby zakryć mięso. Dodać przyprawy. Podgrzewać aż zacznie bulgotać. Na niedużym ogniu dusić do miękkości.

Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do sosu. Mieszać aż sos lekko zgęstnieje. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Szynka w sosie grzybowym
Szynka po uduszeniu w sosie grzybowym w garnku
Szynka w sosie grzybowym
Mięso i warzywa zalane wodą z dodanymi przyprawami
Szynka w sosie grzybowym
Cebula przesmażona na patelni po mięsie na pozostałym tłuszczu
Szynka w sosie grzybowym
Mrożone grzyby dodane do marchewki i selera
Szynka w sosie grzybowym
Mięso z szynki obsmażamy na patelni