Sposób przygotowania:
Doskonałe makaronowo-paprykowe kotlety
Makaraon ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić z wody i w garnku zostawić pod przykryciem do następnego dnia w chłodnym miejscu.
Na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, pokrojone ząbki czosnku. Dodać kostkę rosołową i do miękkości papryki podsmażać bez dodawania wody. Dodać natkę pietruszki, wystudzić.
Dodać do makaronu, dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i dokładnie ręką wyrobić.
Formować nie za grube kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony.
Na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, pokrojone ząbki czosnku. Dodać kostkę rosołową i do miękkości papryki podsmażać bez dodawania wody. Dodać natkę pietruszki, wystudzić.
Dodać do makaronu, dodać jajka, przyprawy, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną i dokładnie ręką wyrobić.
Formować nie za grube kotlety i smażyć na rumiano z każdej strony.