Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kotlety z białej fasoli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ostrymi sosami i sezonową surówką.

Kotlety z białej fasoli

Składniki:

Kotlety z białej fasoli

 

  • 40 dag białej suchej fasoli
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • sól pieprz i przyprawa maggi do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z białej fasoli
Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić. Wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z obraną cebulą. Dodać jajka, przyprawy i tartą bułkę. Całość dokładnie wymieszać. (Gdyby się okazało, że masa jest za rzadka dodać jeszcze tartej bułki). Z masy formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.