Sposób przygotowania:
Pyszne kotlety z bobu
Bób płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, ostudzony obieramy ze skórek i rozgniatamy widelcem.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do miski z bobem, dodajemy jajka, bułkę tartą, drobno posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe kotleciki. Panierujemy w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Kotlety podajemy z dowolna surówką.
Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu, aż cebula się zeszkli. Przekładamy do miski z bobem, dodajemy jajka, bułkę tartą, drobno posiekany koper, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe kotleciki. Panierujemy w mące,roztrzepanym jajku i bułce tartej . Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Kotlety podajemy z dowolna surówką.
Blendi
Magdalena88
Marika-
Holly