Sposób przygotowania:
Kotlety z cukinii i komosy ryżowej
Komosę ryżową zalać szklanką wody i gotować około 15-20 minut do miękkości w garnku pod przykryciem. Cukinię obrać, wydrążyć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej. Ziemniaki też obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posolić i odstawić na pół godziny, aby zebrał się płyn. Odlać zebrany płyn z cukinii i ziemniaków przez sito. Odcisnąć.
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Wymieszać wszystkie składniki. Uformować dowolnej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
Usmażyć kotlety na dowolnym tłuszczu.
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Wymieszać wszystkie składniki. Uformować dowolnej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej.
Usmażyć kotlety na dowolnym tłuszczu.