Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pieczone fileciki pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką.

Pieczone fileciki pod pierzynką

Składniki:

Pieczone fileciki pod pierzynką

 

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 15 dag sera żółtego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 papryki czerwonej
  • 10 dag szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Pieczone fileciki pod pierzynką

I

Pieczone fileciki pod pierzynką
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy i doprawiamy przyprawą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

II

Pieczone fileciki pod pierzynką
Przygotowanie warzyw, ogórka, papryki oraz przygotowanie sera żółtego oraz szynki.

2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam

III

Pieczone fileciki pod pierzynką
Układanie warzynej pierzynki na mięsie. i pieczenia.

3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa.
4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C

IV

5. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
6. Smacznego.