Sposób przygotowania:
Schabowe z cebulkąI
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem.
2. Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
II
3. Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie.
4. Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.
III
5. Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta.
6. Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
IV
7. Kotlety gotowe, podajesz z ulubioną surówką.
8. Smacznego