Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schabowe z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe, nie masz pomysłu na obiad, oto danie dla Ciebie. Schabowe pod cebulową pierzynką, spróbuj przekonaj się, a nie będziesz żałować.

Schabowe z cebulką

Składniki:

Schabowe z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z cebulką

I

Schabowe z cebulką
Przygotowanie mięsa na przygotowanie kotletów, mięso kroimy, rozbijamy, doprawiamy, panierujemy, smażymy.

1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem.
2. Panierujesz w bułce tartej, jajku roztrzepanym widelcem i ponownie w bułce tartej. Smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu kotlety układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

II

Schabowe z cebulką
Przygotowanie cebuli, cebule obieramy, kroimy i smażymy.

3. Masło rozpuszczasz na patelni, dodajesz obrane, pokrojone w krążki cebule. Smażysz około 10 minut, wsypujesz curry, mieszasz dokładnie.
4. Cebule nakładasz na każdy usmażony kotlet.

III

Schabowe z cebulką
Przygotowanie sosu oraz żółtego sera.

5. Ser żółty ścierasz na tarce o dużych oczkach, łączysz z majonezem oraz ketchupem i smarujesz wierzch kotleta.
6. Zapiekasz w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.

IV

7. Kotlety gotowe, podajesz z ulubioną surówką.
8. Smacznego