Sposób przygotowania:
Kotlety z czerwonej soczewicy
Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia, rozgniatamy widelcem.
Cebule i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do soczewicy.
Dodajemy jako, płatki jęczmienne, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy.
Formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron.
Cebule i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do soczewicy.
Dodajemy jako, płatki jęczmienne, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy.
Formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron.
ewaeu