gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Roladki schabowe z kapustą i soczewicą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Ostatnio zagościła w mojej kuchni soczewica czerwona.Spodobał mi się przepis mniam na farsz ,jest naprawdę pyszny.

Roladki schabowe z kapustą i soczewicą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z kapustą i soczewicą

 

  • 6 kotletów schabowych
  • 30 dkg kapusty kiszonej
  • 1/2 szkl soczewicy czerwonej
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

  • 1-2 łyżki kaszy manny
  • czubrica zielona do posypania

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z kapustą i soczewicą
Kapustę krótko podgotować odcisnąć z wody i drobno pokroić.Soczewicę opłukać i ugotować odsączyć. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy,do cebuli dodajemy kapustę chwilę podsmażamy ,na koniec dodajemy soczewicę mieszamy.Do kapusty dodajemy sól,pieprz kaszę mannę mieszamy i odstawiamy aż farsz wystygnie. Kotlety rozbijamy posypujemy solą i pieprzem i od srodka posypujemy zieloną czubricą .Na kotlety nakładamy farsz lekko dociskamy ręką .Zwijamy roladki spinamy albo okręcamy nitką.Roladki smażymy ze wszystkich stron i pózniej podlewamy wodą i gotujemy. POLECAM!!!
Roladki schabowe z kapustą i soczewicą
Przygotować farsz z kiszonej kapusty i soczewicy
Roladki schabowe z kapustą i soczewicą
kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem i czubricą
Roladki schabowe z kapustą i soczewicą
Na kotlety rozkładamy przygotowany farsz.
Roladki schabowe z kapustą i soczewicą
Roladki zwijamy spinamy albo owijamy nitką