Sposób przygotowania:
Kotlety z duszonych ziemniaków
Duszone ziemniaki, które zostały nam z dnia wczesniejszego dokładnie ugniatam, można przecinąć przez prasę.
Następnie dodaję 2 łyżki masła. Można również dodać podsmazoną drobno posiekaną cebulkę jeśli nie ma już jej w ziemniakach z dnia wcześniejszego.
Następnie dodaję przyprawy według uznania, mąkę oraz jajka. Ugniatam coś.
W dłoni formuję kotleciki. Następnie wsypuję bułkę tartą na talerz i obtaczam w bułce kotleciki.
Na patelnię wylewam olej ok 1 cm wysokości. Mocno rozgrzewam olej.
Smażę kotleciki na rumiano z obu stron. Ja podaję z jogurtem naturalnym i ogórkami kiszonymi.
Smacznego.
Następnie dodaję 2 łyżki masła. Można również dodać podsmazoną drobno posiekaną cebulkę jeśli nie ma już jej w ziemniakach z dnia wcześniejszego.
Następnie dodaję przyprawy według uznania, mąkę oraz jajka. Ugniatam coś.
W dłoni formuję kotleciki. Następnie wsypuję bułkę tartą na talerz i obtaczam w bułce kotleciki.
Na patelnię wylewam olej ok 1 cm wysokości. Mocno rozgrzewam olej.
Smażę kotleciki na rumiano z obu stron. Ja podaję z jogurtem naturalnym i ogórkami kiszonymi.
Smacznego.