Sposób przygotowania:
Tarta z dynią i kaniąETAP 1:
Do miski przekładam masło zimne, dodaję mąkę, żółtka, sól, kurkumę, wodę zimną, przyprawy i całość kroję nożem potem zagniatam szybko. Wstawiam do zamrażalnika na 30 minut. W tym czasie smaruję formę tarty. Ciasto wałkuję na papierze do pieczenia , przekładam do formy, ugniatam palcami, nakłuwam nożem i wstawiam do piekarnika temp 200 stopni na 15-20 minut góra dół.
ETAP 2:
Dynię obieram i kroję w kostkę, układam na blaszce na papierze. Wstawiam do piekarnika razem ze spodem tarty.
ETAP 3:
Kanię przesmażam na oliwie, solę, pieprzę. Jednego grzyba kroję w paski, drugiego smażę w całości
ETAP 4:
Do miski wbijam jajkba, dodaję jogurt, sól, pieprz,przyprawę do ziemniaków i mieszam. Na podpieczoną tartę wystudzoną wylewam 2/3 masy jajecznej, układam grzyby, dynię, pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną i zalewam resztą masy jajecznej. Posypuję natką. Wstawiam do piekarnika temp 180 stopni na 25 minut aż się zetnie..
SylaUla
biedroneczki
Czekoladka 2