Tusia893

Tusia893

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki można podawać z surówką, pomidorami i ziemniakami:)

Kotlety z jajek

Składniki:

Kotlety z jajek

 

  • płaskich łyżeczek margaryny, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, mała cebula, tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Przygotowanie:
Jaja (4 sztuki) ugotować na twardo, ostudzić, obrać, a następnie zmielić z namoczoną w mleku bułką. Cebulę pokroić w drobne kosteczki i rozetrzeć z margaryną. Do tego dodać zmieloną masę, surowe jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszytko wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

jajko tarta jajka