Sposób przygotowania:
Kotlety z jajek
Przygotowanie:
Jaja (4 sztuki) ugotować na twardo, ostudzić, obrać, a następnie zmielić z namoczoną w mleku bułką. Cebulę pokroić w drobne kosteczki i rozetrzeć z margaryną. Do tego dodać zmieloną masę, surowe jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszytko wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Jaja (4 sztuki) ugotować na twardo, ostudzić, obrać, a następnie zmielić z namoczoną w mleku bułką. Cebulę pokroić w drobne kosteczki i rozetrzeć z margaryną. Do tego dodać zmieloną masę, surowe jajko i doprawić solą i pieprzem. Wszytko wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.