kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kotlety z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety jajeczne. Są one tanie i szybkie w przygotowaniu. Polecam do obiadu lub do pieczywa.

Kotlety z jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z jajek
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę, przekładamy do miski. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno i dodajemy do jajek z pozostałymi składnikami. Mieszamy i wyrabiamy masę. Robimy kotlety i panierujemy w bułce tartej.

Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy, smażymy kotlety.
Kotlety z jajek
Obrane jajka pokrojone w kosteczkę i szczypiorek.
Kotlety z jajek
Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę.
Kotlety z jajek
Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej.
Kotlety z jajek
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.