Wikkka

Wikkka

Kucharz
[Przepisów: 19]

Kotlety z kapustą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlety z kapustą i mięsem,inna wersja gołąbków...

Kotlety z kapustą

Składniki:

Kotlety z kapustą

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/2 głowki świeżej kapusty (średniej wielkości)
  • 1 szkl kaszy mannej
  • 3 jajka
  • przecier pomidorowy
  • 1 litr bulionu z kostki

Sposób przygotowania:

Kotlety z kapustą
Kapustę drobno poszatkować,włożyć do miski.Dodać mięso,jajka i kaszę mannę.Wszystko razem dokładnie wymieszać,formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu ułożyć je w dużym garnku i zalać bulionem (zostawić 1/2 szkl).Dusić na małym ogniu 40 min.Przecier rozpuścić w pozostałym bulionie i pod koniec zalać kotlety,jeszcze chwilę pogotować.