michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kotlety z karkówki soute

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówka idalnie pasuje do obiadu

Kotlety z karkówki soute Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety z karkówki soute

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z karkówki soute
Karkówkę umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w plastry na grubość 2 cm, za pomocą tłuczka lekko rozbić. Do miski wsypać mąkę, kotlety posypać solą oraz pieprzem, obtaczać w mące, a następnie w rozbitym jajku. Na patelni rozgrzać smalec, karkówkę kłaść na rozgrzany tłuszcz smażyć na złoty kolor. Usmażone kotlety wyjąć na papierowy ręcznik aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Kotlety z karkówki soute
Karkówkę pokroić na plastry a następnie rozbić tłuczkiem
Kotlety z karkówki soute
Następnie panierować w mące a puzniej w jajku

Tagi:

jajko jajka