edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 203]

Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej z dodatkiem marchewki, cebuli, pora naciowego oraz sera wędzonego.

Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty

 

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 cebulę
  • 1 por
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego lub passaty pomidorowej
  • 1/2 kuli wędzonego sera mozzarella lub innego wędzonego
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • Bulion warzywny
  • Tymianek i koperek
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
1. Kasze płuczemy i gotujemy w wywarze warzywnym.

2. Kapustę włoską szykujemy i zalewamy gorącą wodą, aby zmiękła .

3. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na patelni .

4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy kapustę, podsmażone warzywa na patelni oraz startą marchewkę.

5. Dodajemy jajko , bułkę tartą, koncentrat pomidorowy oraz starty ser wędzony. Doprawiamy solą,pieprzem oraz tymiankiem i koperkiem.

6. Składniki mieszamy dokładnie, formujemy w kształt kotletów i smażymy na rozgrzanym oleju.

7. Podajemy z sosem pomidorowym.
Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski
Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
Dodajemy poszatkowaną i sparzaona gorącą wodą kapustę
Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
Dodajemy podsmażoną cebulę,pora i czosnek
Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
Dodajemy jajko,bułkę tartą,startą marchewkę i ser wędzony