Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy jaglanej i włoskiej kapusty
1. Kasze płuczemy i gotujemy w wywarze warzywnym.
2. Kapustę włoską szykujemy i zalewamy gorącą wodą, aby zmiękła .
3. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na patelni .
4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy kapustę, podsmażone warzywa na patelni oraz startą marchewkę.
5. Dodajemy jajko , bułkę tartą, koncentrat pomidorowy oraz starty ser wędzony. Doprawiamy solą,pieprzem oraz tymiankiem i koperkiem.
6. Składniki mieszamy dokładnie, formujemy w kształt kotletów i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Podajemy z sosem pomidorowym.
2. Kapustę włoską szykujemy i zalewamy gorącą wodą, aby zmiękła .
3. Cebulę, pora i czosnek podsmażamy na patelni .
4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy kapustę, podsmażone warzywa na patelni oraz startą marchewkę.
5. Dodajemy jajko , bułkę tartą, koncentrat pomidorowy oraz starty ser wędzony. Doprawiamy solą,pieprzem oraz tymiankiem i koperkiem.
6. Składniki mieszamy dokładnie, formujemy w kształt kotletów i smażymy na rozgrzanym oleju.
7. Podajemy z sosem pomidorowym.
lukrowanepierniczki