Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszy z serem
Kaszę gotujemy, osączamy i wyjmujemy z woreczków.
Kasza musi wystygnąć.
Natkę pietruszki i obraną cebulę drobno siekamy i dodajemy do kaszy. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Żółty ser kroimy w grubsze słupki. Z masy formujemy kotleciki z kawałkiem sera w środku. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Natkę pietruszki i obraną cebulę drobno siekamy i dodajemy do kaszy. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Żółty ser kroimy w grubsze słupki. Z masy formujemy kotleciki z kawałkiem sera w środku. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
BozenaMatuszczyk
katarzynka455
Dziękuję Bożenko:))