Sposób przygotowania:
Kotlety jaglane z dynią
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i studzimy.
Dynię obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Cebulę i czosnek kroimy, podsmażamy na oleju, dodajemy startą dynię, dusimy aby dynia lekko zmiękła, doprawiamy, studzimy.
Do miski przekładamy kaszę, mieszamy widelcem,dodajemy dynię i posiekaną natkę pietruszki.
Do miski wbijamy jajko, wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i ser żółty mieszamy.
Jeżeli masa jest bardzo wolna to dodajemy trochę kaszy albo bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety, obtaczamy w mące z orzeszków albo zwyczajnie jeżeli nie mam takiej to w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Podajemy na ciepło albo na zimno też są pyszne.
POLECAM!!!!
Dynię obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Cebulę i czosnek kroimy, podsmażamy na oleju, dodajemy startą dynię, dusimy aby dynia lekko zmiękła, doprawiamy, studzimy.
Do miski przekładamy kaszę, mieszamy widelcem,dodajemy dynię i posiekaną natkę pietruszki.
Do miski wbijamy jajko, wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i ser żółty mieszamy.
Jeżeli masa jest bardzo wolna to dodajemy trochę kaszy albo bułki tartej.
Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety, obtaczamy w mące z orzeszków albo zwyczajnie jeżeli nie mam takiej to w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Podajemy na ciepło albo na zimno też są pyszne.
POLECAM!!!!
BozenaMatuszczyk
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko są pyszne a ten kolor ;)
gusia1000