kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

Kotlety z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszne z lekką odmianą smakową mielone

Kotlety z kukurydzą

Składniki:

Kotlety z kukurydzą

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • puszka kukurydzy
  • czerstwa bułka
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanki ketchupu
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z kukurydzą
Bułkę namaczamy z zimnej wodzie. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę, kukurydzę odsączamy na sitku, a natkę pietruszki siekamy najdrobniej jak się da. Do miski wkładamy: mięso, kukurydzę jajko, odciśniętą z wody bułke, natkę pietruszki i cebulę. Zagniatamy wszystko na jednolita masę i przyprawiamy. Z masy formujemy kotleciki i smażymy je na oleju. Na drugiej patelni smażymy poszatkowaną cebulkę i doprawiamy ją ketchupem sola i papryką w proszku.Kotleciki podawać z gotowym sosem i białym pieczywem