Sposób przygotowania:
Kotlety z kurczaka z jajkiemI
Sposób przygotowania ciasta naleśnikowego:
1. Mąkę, sól wsypuję do miski, wbijam jajko, wlewam wodę, mieszając stopniowo mleko.
II
Sposób przygotowania kotletów:
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Mięso zanurzam w cieście naleśnikowym i smażę z obu stron na rozgrzanym oleju.
3. Po usmażeniu kotlety układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
III
Sposób przygotowania pierzynki:
1. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram, drobno siekam i łączę z cebulą.
2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, przekładam do jajek.
3. Następnie dodaję majonez, doprawiam pieprzem oraz solą, mieszam.
4. Pierzynkę nakładam na każdy kotlet.
5. Kotlety zapiekam 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
IV
6. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką.
7. Smacznego.