Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z jajkami
Forma 30x25 cm wysmarowana olejem rzepakowym. Na dno formy wsypać obrane i pokrojone w talarki ziemniaki. Następnie polać olejem, dodać soli ziołowej i wymieszać. Wyrównać wierzch.
Na ziemniaki dodać pokrojone w talarki cebule, pokrojone ząbki czosnku, posypać papryką słodką wymieszaną z ostrą i tymiankiem.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Piec 40 minut. Po tym czasie wbić jajka na ziemniaki (jak na sadzone) i piec w termoobiegu w 160C z 10 minut. Po upieczeniu zostawić na 15 minut na blacie kuchennym i można podawać.
Kalafior fioletowy ugotować w osolonej wodzie. Na maśle z olejem zrumienić tartą bułkę i polać nią kalafior.
Na ziemniaki dodać pokrojone w talarki cebule, pokrojone ząbki czosnku, posypać papryką słodką wymieszaną z ostrą i tymiankiem.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół. Piec 40 minut. Po tym czasie wbić jajka na ziemniaki (jak na sadzone) i piec w termoobiegu w 160C z 10 minut. Po upieczeniu zostawić na 15 minut na blacie kuchennym i można podawać.
Kalafior fioletowy ugotować w osolonej wodzie. Na maśle z olejem zrumienić tartą bułkę i polać nią kalafior.