szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kotlety z mintaja panierowane w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przyjemne danie na wiosenny obiad. Świetnie smakuje z dodatkiem mizerii z ogórków lub sałatą w śmietanie.

Kotlety z mintaja panierowane w płatkach

Składniki:

Kotlety z mintaja panierowane w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z mintaja panierowane w płatkach

Przygotowanie kotlecików

Kotlety z mintaja panierowane w płatkach
Kotleciki należy panierować w płatkach kukurydzianych.

W garnku ugotować 3 jajka, następnie wystudzić i obrać. Cebulę obrać i podzielić na mniejsze kawałki.

Jeśli ryby były mrożone to rozmrozić, umyć i odsączyć z wody. Następnie zmielić razem z cebulą.

Wymieszać z tartą bułką, koperkiem i surowym jajkiem. Doprawić na pikantnie solą i pieprzem.

Ugotowane wcześniej jajka drobno pokroić i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, lekko je spłaszczyć.

Płatki kukurydziane pokruszyć i panierować w nich kotleciki.

Usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.


Tagi:

danie ryba