dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki z mintaja

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zapiekane roladki z mintaja z ryżem, cebulką i czerwoną papryką. Fajna odmiana od tradycyjnej rybki.

Roladki z mintaja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z mintaja

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mintaja
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Filety płuczmy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Jedną cebulę siekamy i szklimy na łyżce masła. dodajemy pokrojoną w kostkę 1/2 papryki i czosnek. Następnie dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy ryż, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Większą połowę farszu wykładamy na dno naczynia do zapiekania. Pozostały układamy na filetach zwijamy w roladki. Układamy na ryż w naczyniu. Pozostało cebulę i paprykę siekamy. Smażymy na pozostałym maśle. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Warzywa wykładamy na roladkach. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Smacznego! 
Roladki z mintaja
Filety skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem.
Roladki z mintaja
Pokrojoną cebulę smażymy z papryką i czosnkiem.
Roladki z mintaja
Do warzyw dodajemy pomidory a na końcu ryż.
Roladki z mintaja
Na roladki układamy przesmażone warzywa.

Tagi:

ryż mintaj dania