Sposób przygotowania:
Roladki z mintaja
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Filety płuczmy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Jedną cebulę siekamy i szklimy na łyżce masła. dodajemy pokrojoną w kostkę 1/2 papryki i czosnek. Następnie dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy ryż, wszystko mieszamy i zdejmujemy z ognia. Większą połowę farszu wykładamy na dno naczynia do zapiekania. Pozostały układamy na filetach zwijamy w roladki. Układamy na ryż w naczyniu. Pozostało cebulę i paprykę siekamy. Smażymy na pozostałym maśle. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Warzywa wykładamy na roladkach. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Smacznego!