Sposób przygotowania:
Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniemETAP 1:

Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy do miękkości ryż. Szpinak mieszamy z ugotowanym ryżem.
ETAP 2:

W kolejnym mini marchewki.
ETAP 3:

Na każdy płacie ryby układamy po całości szpinak z ryżem oraz na brzegu po kilka marchewek. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniem żaroodpornym.
ETAP 4:

W garnku gotujemy bulion. Dolewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody oraz śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem.
ETAP 5:

Podlewamy nim rybne roladki. Pieczemy przez 35 minut w 180*C.