VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo zdrowe rybne roladki z szpinakowo-ryżowym nadzieniem z mini marchewkami. Całości smaku dodaje śmietanowy sos.

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem

ETAP 1:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Przygotowanie nadzienia szpinakowo - ryżowego

Filety z mintaja rozmrażamy. Doprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. W osobnym garnku gotujemy do miękkości ryż. Szpinak mieszamy z ugotowanym ryżem.

ETAP 2:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Ugotowanie mini marchewek w osolonej wodzie

W kolejnym mini marchewki.

ETAP 3:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Zawijanie w rulon rybnych roladek z farszem

Na każdy płacie ryby układamy po całości szpinak z ryżem oraz na brzegu po kilka marchewek. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy je w wysmarowanym masłem naczyniem żaroodpornym.

ETAP 4:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Przygotowanie sosu smietanowego na bazie bulionu

W garnku gotujemy bulion. Dolewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie wody oraz śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym koperkiem.

ETAP 5:

Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Gotowe danie przed wstawieniem do piekarnika

Podlewamy nim rybne roladki. Pieczemy przez 35 minut w 180*C.


Tagi:

mintaj dania