karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Kotlety z mortadeli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie szybkie, proste w wykonaniu doskonałe na śniadanie i na obiad razem z ziemniakami

Kotlety z mortadeli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety z mortadeli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z mortadeli
Mortadele pozbawiamy skórki, kroimy w plastry o grubości ok 0,5 cm. Jajko wybijamy do miski mieszamy dokładnie żółtko z białkiem, tak przygotowane jajko przyprawiamy do smaku pieprzem i solą, na osobny talerzy sypiemy 4 łyżki bułki tartej. Pokrojoną mortadelę moczymy w jajku tak aby obie strony wędliny były nim pokryte, następnie plastry mortadeli obtaczamy w bułce tartej, smażymy na niewielkiej ilości oleju, tak aby panierka się zarumieniła. Kotlety można podawać z chlebem i ketchupem, lub jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką.
Kotlety z mortadeli
mortadela przygotowana do namoczenia w jaku

Tagi:

jajko tarta jajka