Sposób przygotowania:
Kotlety z papryką i sałatką
Na początek mięso dokładnie myjemy i kroimy na grubość około 2 centymetrów. Paprykę i pęczek pietruszki opłukać . Mięso nacieramy solą pieprzem i 5 łyżkami oliwy. Na rozgrzany do 190 stopni C piekarnik układamy papryki i mięso. Następnie pieczemy około 20 minut . Papryki przekładamy do miski oprószamy solą i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Następnie na sałatkę obieramy ogórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Odlewamy sok dodajemy pokrojoną pietruszkę , wlewamy resztę oliwy , doprawiamy solą i pieprzem. . Kotlety podajemy z pieczoną papryką i sałatką .
Następnie na sałatkę obieramy ogórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Odlewamy sok dodajemy pokrojoną pietruszkę , wlewamy resztę oliwy , doprawiamy solą i pieprzem. . Kotlety podajemy z pieczoną papryką i sałatką .